Zapraszamy – już mamy 🙂
Pyłek pszczeli z maja i czerwca 2019. Pyłek kwiatowy zawiera co najmniej 18 witamin (prowitamina A, ryboflawina, tiamina, niacyna, pirydoksyna, kwas pantotenowy, witaminy D, E, K, H, kwas foliowy, rutyna, kwas askorbinowy, inozytol, cholina), 22 aminokwasy (w tym egzogenne, czyli takie, których organizm człowieka nie jest w stanie sam wyprodukować), 25 składników mineralnych (P, Ca, K, I, Zn, Cu, Na, Hg, Mg, Cl, Mn, Se, Mo, Si, B, Ti), 25% białka, 14 kwasów tłuszczowych (w tym stosunkowo spore ilości kwasu linolowego) i 11 enzymów. Ma właściwości detoksykacyjne, wzmacniające wątrobę i organizm. Reguluje metabolizm i poprawia apetyt. Wpływa pozytywnie na płodność, leczy stany zapalne.
Dostępny w słoikach 815 ml – 0,5 kg – 35 zł